Poler Och Slipverktyg

Poler Och Slipverktyg

Polerbrynen för alla typer av material. Det finns Ultramjuka polerbrynen med en kornstorlek på upp till 1200 för att få en riktigt polerad yta eller grovavverkningsbrynen i 100 korn för att bryna bort repor och märken på t ex maskinbordet.

Våra Diamant och Borazonverktyg (CBN) så som slipskivor och avrivningsverktyg kundanpassas till störst utsträckning. Kornstorlek, koncentration och form på skivan beror på vilken typ av slipning, material och ytnoggrannhet som skall uppnås.

Diamantfilar, diamantslipstift och diamantpasta har vi i olika utföranden och kornstorlekar.

Elektrolytbelagda diamantverktyg, alla typer av slipstift, slipskivor och kapskivor av högsta kvalitet. Finzler’s unika beläggningsprocess med ett kromlager som håller fast diamantkornen ger en överlägsen livslängd.

Diamantavrivare, en/flerstens i natur/syntetisk diamant för skärpning av slipskivan i planslip eller verktygsslipmaskiner. Samt mejseldiamant för att riva profiler.
Nålfilar och maskinfilar ifrån världsledande tillverkaren Vallorbe i Schweiz. Nålfilarna finns i en mängd olika utförande. Spetsiga, fasade, runda eller böjda för svåråtkomliga utrymmen. Vallorbe har även Habilisfilar och Valtitanfilar (LAV) för härdat stål över HRC 72. Vallorbs filar används exempelvis i bilindustrin, flygindustrin, maskinindustrin mm.

Roterande filar av hårdmetall finns i olika former och huggningar efter önskemål. Filarna finns på 3,6 eller 8mm skaft i olika längder.